L’AFA de La LLacuna guanya un dels Premis FAPAC a la categoria AMPA Solidària

Estem d’enhorabona. El projecte “BCN comparteix el menjar”, impulsat des de la comissió de menjador de l'AFA, ha guanyat el tercer premi, dins de la categoria AMPA Solidària, atorgat per la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC). Aquest tercer premi ha estat dotat de 499 €.

PREMI AMPA SOLIDÀRIA
Aquest premi s’atorga a les experiències solidàries dins de les AFA que promoguin la cohesió social i vetllin per la igualtat d’oportunitats.

El jurat ha valorat el nostre projecte en tant que és una acció en pro de la protecció universal a l'alimentació dels ciutadans de Barcelona en situació de pobresa, a més de contribuir a reduir el malbaratament alimentari, donant aquests valors als nostres fills i filles.


EL PROJECTE
Aquesta iniciativa va sorgir de la inquietud per aprofitar els excedents de menjar de la nostra escola. La comissió es va posar en contacte amb la direcció de La Llacuna i Ziga-Zaga, l'empresa que gestiona el menjador, per tal de trobar una solució conjunta. 

Paralel·lament, es va signar un conveni amb l’ONG Menjar Sense Fronteres pel qual ells es comprometien a fer-se càrrec del transport i la distribució dels aliments. Al tractar-se de menjar ja cuinat s'havia de garantir el bon estat i la perfecta conservació dels productes durant tot el procés.

L'AFA, l'escola i Ziga-Zaga vam comprar a parts iguals un congelador, amb la idea de que tot l'excedent es guardi en uns tàpers aportats per l’ONG, que s'encarrega de venir amb un vehicle refrigerat i ho recull per distribuir. 

El projecte es va iniciar el novembre de 2015, i va estar funcionant durant tot el curs 2015-2016. Aquest curs 2016-2017 s'ha tornat a reprendre el projecte, ja que l'objectiu és que tingui continuïtat.


XIX TROBADA DE GEGANTS DE CATALUNYA!!

Famílies! enguany la Colla de Geganters i Tabalers de La Llacuna participem a la XIX trobada de gegants de tota Catalunya. Volem que ens acompanyeu, com sempre, per fer caliu i portar a les nostres bèsties que estan desitjant tornar a sortir amb tots nosaltres! 

Dia: diumenge 28 de maig de 2017

On: barri de St. Andreu (Metro St. Andreu L-1)

Programa: 

09:30h PLANTADA DE GEGANTS I BÈSTIES


09:00 a 10:00h ESMORZAR DE LES COLLES


10:30 a 11:00h REUNIÓ DE CAPS DE COLLA

Aquesta reunió la farem a les instal·lacions de l’escola La Maquinista.

11:00h TRASLLAT DE COLLES

Sortida del parc de la Maquinista pel carrer Sant Adrià fem 300 metres de camí fins arribar al lloc de la plantada de sortida cercavila al carrer del Segre.

12:00h-14:30 CERCAVILA DE GEGANTS I BÈSTIES
Xerrada "Els perills blancs de l'alimentació" i Taller de cuina


Dimecres 24 de maig a les 17h, a l'escola


Us recordem que la comissió de menjador ha organitzat dues activitats molt interessants pel proper dimecres:

Xerrada "Els perills blancs de l'alimentació"

En aquesta xerrada Àlex Vidal, el nutricionista que elabora els menús de l'escola, parlarà sobre els anomenats "perills blancs” de l’alimentació: la sal, el sucre i la farina.

Taller de cuina en família

A la mateixa hora els pares, mares i infants que ho desitgin podran gaudir d’un taller de cuina de la mà de la Sandra, la cuinera de l'escola. El preu del taller és de 2€ per als socis de l'AFA i 3€ per als no socis (es pagarà el mateix dia del taller).

Recordeu que us heu d’apuntar a la xerrada i/o al taller abans de final de setmana al despatx de l’AFA o enviant un correu a menjadorlallacuna@gmail.com

Us hi esperem!

Comissió de Menjador

Xerrada sobre drets humans a la frontera sur, a càrrec de Andrés Garcia (Iridia)

Quan parlem de persones demandants d'asil normalment pensem en Grècia, Lesbos, Líban, Turquia... i difícilment recordem com n'és de terrible la situació a la frontera sud.


El dia 18 de maig, a les 19 h, a la Biblioteca de Can Saladrigas, l'Andrés García Berrio,  
advocat que ha estat a la  frontera sud, ens farà la presentació de l'informe audiovisual que hi va realitzar.

Feu un forat a l'agenda!!


P9 Refugi


Documents de la xerrada sobre Bullying del 21/03/2017

Benvolgudes famílies,

Us passem els enllaços amb un resum dels continguts de la xerrada (que va causar molt d'interès) i alguns recursos bibliogràfics que ens poden ajudar a aprofundir en aquest tema. 

Conferència Ramon Almirall (català)

Conferència Ramon Almirall (castellà)

Comissió Diàlegs

Mani 7 de maig: Inscriviu-vos!

Benvolgudes famílies,

Us passem l’enllaç per apuntar-se a la CONCENTRACIO i MANIFESTACIÓ del 7 de MAIG a les 11 hores al C/ Antic de Valencia x C/ Espronceda:

https://goo.gl/forms/HnIDkou7b2fVYu3B2

Òbviament es pot venir sense haver-se apuntat, però us demanem que us apunteu per avançat, per poder planificar (aquest verb que no sap conjugar el Consorci d’Educació de Barcelona) l’assistència i que tot plegat sigui un èxit. 

Us informem  que una vegada concentrades, abans de sortir de manifestació muntarem allà mateix un Institut (una altra cosa que per ara tampoc sap fer el Consorci d’Educació) amb caixes de cartró que demanem que porteu de casa tots i totes i de pas, les famílies a casa passin tots plegats, una bona estona amb els infants guarnint-les. 

Us recomanem igualment venir a la MANI amb la samarreta GROGA (SOS).         


Gràcies, Llacuna!