Festa de les Cultures 2017!

Festa de les Cultures de la Llacuna
Dissabte 6 de maig, de 17 a 21h

Ja arriba la novena edició de la Festa de les Cultures de la Llacuna!

La festa en què les famílies de l'escola mostren la seva diversitat cultural als nostres  fills i filles (i a la resta de la comunitat del barri): la música, el menjar, els contes, la dansa, els vestits tradicionals, els jocs... un munt d'activitats relacionades amb els diferents orígens de les nostres famílies. El tema central d'aquest any serà l'idioma.

Tots els nens i nenes tindran un passaport que podran omplir passant per la taula de cada cultura. I si superen una prova, podran resoldre l'enigma de les cultures.

A més, a l'escenari presentarem diverses actuacions que cada cultura està preparant. I també hi haurà servei de bar.

Moltes famílies ja estan preparant la seva taula: Pais Basc, Galícia, Catalunya, Brasil, Mèxic, Cuba, Anglaterra, Estats Units, Australia, Senegal, Marroc, Holanda, Suècia, Argentina, Itàlia....

Vols preparar la teva taula? Vols col·laborar amb alguna d'aquestes cultures? Vols ajudar en l'organització? Envia un mail a comunicacio@afalallacuna.cat o bé per telèfon al 635 46 42 74. (Patrick)

Vols vindre a gaudir de la festa? Doncs anota dia i hora i vine. T'esperem!

Quants més siguem, més festa farem!

Grup organitzador de la Festa de les Cultures


MANI 7 de Maig: Prou massificació d'aules al Poblenou!!!

Benvolguts i benvolgudes,
Al Poblenou ja estem farts de la mala gestió de l’Administració respecte a les escoles públiques.
 
Per aquesta raó, la Plataforma en Defensa de l’Escola Pública del Poblenou convoquem una manifestació per al pròxim diumenge 7 de maig de 2017 a les 11.00 h, al Camí Antic de València amb Espronceda, just al davant del solar on ha d’anar l’Institut Maria Espinalt.

Es farà una construcció simbòlica d’un institut amb capses i, després, es farà una manifestació fins a la platja, amb batucada inclosa. Necessitarem que aquell dia cadascú porti una capsa, decorada o no. I entre tots farem el nou institut!

 
L’objectiu d’aquesta acció és denunciar la situació dels instituts i les escoles del Poblenou, la manca de planificació, així com el recurs als bolets i els barracons com a fet habitual i continuat en el temps, quan haurien de ser excepcionals.

Durant el mes d’abril, els representants de cada AMPA o AFA faran una reunió informativa a cada escola, per fer arribar a les famílies les reivindicacions de la Plataforma i animar a tothom a participar en la manifestació.

Adjuntem a aquest missatge els cartells de la manifestació. Així mateix, hem engegat una recollida de signatures a Charge.org:

Prou Massificació, prou improvisació, prou barracons, prou ampliacions de ràtios:
https://www.change.org/p/consorci-d-educacio-de-barcelona-escles-publiques-poblenou-prou-massificaci%C3%B3-bolets-barracons-augment-ratios-etc?recruiter=699302201&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink

Ens cal la teva col·laboració i el teu compromís d’assistència per garantir que la manifestació sigui un èxit i el Consorci ens escolti!

Fes-ne difusió entre les altres famílies, els amics i els veïns i SUMA’T A LA MANIFESTACIÓ DEL 7 DE MAIG!

Plataforma per l'Educació Pública de Poblenou
AFA La Llacuna del Poblenou

Al Poblenou hi fan falta places pels nostres infants!!!

 Mira’l i, sobretot, comparteix el vídeo de la Plataforma en Defensa de l’Escola Publica del Poblenou


ACCIÓ PER ANUL·LAR PUNTUACIÓ PER INTOLERÀNCIES ALIMENTÀRIES PEL CURS 2017/18


PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR 2017/18: Retirar les malalties digestives cròniques dels criteris de desempat per triar escola pel curs 2017/2018. 


El Departament d´Ensenyament, a petició del Síndic de Greuges (veure informes del 2008[1] i del 2016[2]), va resoldre el passat mes de gener retirar la puntuació addicional que tenien les famílies amb fills amb intoleràncies alimentàries al fer la preinscripció a les escoles d’educació primària i secundària. Aquesta mesura no es faria efectiva fins al curs 2018/19.
Les famílies que triem escola i institut per al curs vinent (2017/18) ens veiem injustament afectades per l’endarreriment en l’aplicació d’aquesta rectificació de la puntuació, per això DEMANEM EL VOSTRE SUPORT PER ACONSEGUIR QUE S’APLIQUI EN AQUEST CURS.

Què heu de fer?


  ACCIÓ A TÍTOL COL·LECTIU: signeu la iniciativa CHANGE.ORG i feu-la córrer per les xarxes socials. Com més signatures hi hagi més probabilitat d’èxit!!El temps corre en contra nostra!! SIGNEU I COMPARTIU!!


1     ACCIÓ A TÍTOL INDIVIDUAL: fem arribar la nostra queixa al Departament d’Ensenyament:


Entreu a la pàgina del Departament d´Ensenyament: 
Cliqueu a “Bústia de contacte”:Accediu al FORMULARI DE CONTACTE i empleneu els camps: 

1r camp: “VULL”, seleccioneu formular una queixa
2n camp: “TEMA”, seleccioneu educació secundària” o “educació infantil i primària”.
3r camp: “ASSUMPTE”, copieu i enganxeu aquest text: PREINSCRIPCIÓ 2017/2018: Anul·lació immediata del criteri de puntuació per malaltia crònica del sistema digestiu.

4t camp: “MISSATGE”,  copieu i enganxeu aquest text: Demanem ANUL·LAR, pel curs 20217/2018, el criteri de puntuació addicional per malaltia crònica del sistema digestiu.Quedarà així:

Tot seguit, us demanaran les dades personals vostres. Només cal que empleneu els camps que tenen asterisc:Especifiqueu que voleu rebre les notificacions de l´estat de la queixa per correu electrònic i cliqueu a enviar.


Rebreu un correu com aquest en el qual s’especifica el codi amb el qual podreu saber l´estat del tràmit. 
1Moltíssimes gràcies pel vostre temps i suport!